Graafwerkzaamheden

Graafwerk is het uitgraven van grond. Het uitgraven van grond is bijvoorbeeld handig als er een fundering gelegd moet worden voor een huis of gebouw. Of als er een vijver geplaatst wordt ergens in een tuin of park. Het is veel handiger en sneller om een graafmachine voor dit soort werkzaamheden te gebruiken dan bijvoorbeeld een schep. Gaat het om een kleine vijver of uitgraving, dan kan het nog wel met een schep gedaan worden. Maar voor het grotere werk biedt een graafmachine uitkomst. Graafwerkzaamheden worden door veel bedrijven aangeboden. Ze zijn in het bezit van allerlei machines om de graafwerkzaamheden uit te voeren. Vooral bij grote projecten is het gebruik van de graafmachines erg handig.

Meld graafwerkzaamheden bij het Kadaster

Als een bedrijf graafwerkzaamheden voor je gaat uitvoeren, moet je ervoor zorgen dat je dit meldt bij de overheid, minimaal drie dagen van tevoren. Als je het graafwerk hebt gemeld ontvang je namelijk alle gegevens die van belang kunnen zijn bij het graven in de grond. Zo kun je precies zien waar eventuele kabels of leidingen liggen. Zo voorkom je problemen bij het graafwerk. Het is verboden om hier geen melding van te maken. Als je gaat graven met een schep is het niet verplicht om dit te melden. Dit, omdat je minder snel schade aan zal richten met een schep dan met een graafmachine.

Verschillende graafwerkzaamheden

Bij het leggen van een fundering is het, zoals gezegd, handig om één of meerdere graafmachines te gebruiken. De graafmachines kunnen diep graven en je hebt in een veel snellere tijd het zand allemaal weg gegraven. Ook voor het opruimen van zand kan een graafmachine gebruikt worden. Of als er bijvoorbeeld zand gestort moet worden op een bepaalde plek en de graafmachine dan een handje kan helpen bij het goed neerleggen van het zand.

Als er een graafmachine wordt gebruikt in de tuin voor werkzaamheden, dan is dit vaak om een vijver aan te leggen of het plaatsen van een aanbouw. De graafmachine kan wat dieper graven en je hoeft niet met een schep in de weer om een groot gat voor de vijver te scheppen. De graafmachines die voor de tuin worden gebruikt zijn iets kleiner van formaat en dus handig voor een tuin. Al helemaal als deze wat kleiner van formaat is.